DŽONSON SE OBRATIO NACIJI: Bila bi ludost da odbacimo sve što smo postigli i dozvolimo drugi udar!

Autor: Tanjug

Svet

10.05.2020

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je večeras da je zahvaljujući restriktivnim merama sprečena katastrofa u zemlji, gde bi najgori scenario bio pola miliona žrtava, i najavio planove za postepeno ukidanje mera karantina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

- Nije vreme da se mere karantina ukinu ove nedelje. Umesto toga, preduzećemo prve oprezne korake da modifikujemo naše mere - rekao je Džonson u televizijskom obraćanju naciji.

Od sutra će oni koji ne mogu da rade od kuće moći da idu na posao, a od srede će građani moći neodređeno vreme da provode napolju ukoliko se pridržavaju mera socijalnog distanciranja.


- Možete da sedite na suncu u lokalnom parku, da se vozite, čak i da igrate sport, ali samo sa članovima svog domaćinstva - objasnio je Džonson.

Škole bi mogle da ponovo počnu da rade 1. juna, a ugostiteljski objekti od jula, zavisno od situacije.

On je dodao da će osobe koje avionom dolaze u Britaniju biti upućene u karantin.

Britanski premijer je rekao da je, zahvaljujući naporima i žrtvovanju svih, zaštićen nacionalni zdravstveni sistem i sačuvano na hiljade života, prenosi Rojters.

- Bila bi ludost da odbacimo sve što smo postigli i dozvolimo drugi udar. Moramo da ostanem budni. Moramo da nastavimo da kontrolišemo virus i sačuvamo živote - rekao je Džonson.

On je najavio nov sistem za uzbunu na Kovid 19 za praćenje virusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading