JAČA OD SMRTI: Baka (113) iz Katalonije pobedila koronavirus!

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarija žena u Kataloniji Marija Branjas (113) koja već dve decenije živi u staračkom domu na istoku Španije u mestu Olot, pobedila je pandemiju i uspešno se izlečila od Korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Mediji prenose da je Marija imala sreću što je preživela, jer je samo u jednom danu 17 ljudi umrlo u njenom domu i dodaju da ju je nova zivotna pobeda stavila na vrh super senior liste gde je do sada bila Holanđanka Kornelija Ras sa 107 godina.

Branjas je rođenja 4. marta 1907. i kao dete je uspela da pobedi i špansku groznicu, jednu od najvećih pandemija koja je harala svetom od 1918-1920. godine.


U intervjuu za španke medije Branjas kaže da sada još ima manjih problema, što je i normalno, ali da je dobro nakon što je u aprilu bila pozitivna na koronavirus.

- Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima koji su mi pomogli da se oporavim. Zaista su se trudili - rekla je Marija Branjas.

Američki mediji pišu da je Marija rođena u San Francisku, da joj je otac bio novinar i da su se zato preselili u Španiju gde se 1931. udala za lekara sa kojim je imala troje dece. Danas ima 11 unuka i 13 praunuka.

Udruženje "Gerontology Researć Group" tvrdi da je Branjas najstarija osoba na svetu koja je uspela da pobedi COVID-19.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading