TRAMP STAO NA MASKOVU STRANU! Lider SAD kritikovao Kaliforniju: Tesla mora odmah da počne da radi!

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2020

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp umešao se u sukob direktora kompanije „Tesla” Ilona Maska s kalifornijskim vlastima, zahtevajući otvaranje fabrike za proizvodnju automobila „Tesla”, bez obzira na preporuke lokalnih vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Kalifornija mora da omogući Ilonu Masku momentalno otvaranje fabrike za proizvodnju automobila "Tesla". To se može uraditi brzo i bezbedno - napisao je Tramp na Tviteru.

Podsetimo, juče je Ilon Mask otvorio svoju fabriku za proizvodnju automobila "Tesla” u Kaliforniji, uprkos zabrani rada koja je na snazi u toj američkoj državi. 

 

Mask je prethodno izjavio kako će fabriku i sedište kompanije premestiti iz Kalifornije, ukoliko vlasti ne dozvole otvaranje u kontekstu restrikcija zbog pandemije.

 

Guverner Kalifornije Gevin Njusom je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio da nije upućen u detalje sukoba Maska s lokalnim vlastima, ali je zainteresovan za dalju saradnju te države s „Teslom”.

Fabrika električnih automobila prestala je sa proizvodnjom 26. marta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading