SAD otvara dva najpopularnija nacionalna parka: Broj ljudi će biti limitiran

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Svet

14.05.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva najpopularnija američka nacionalna parka, Jelouston i Veliki kanjon Kolorada, biće ponovo otvoreni za limitirani broj posetilaca, izvestio je danas Rojters.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nacionalni park Veliki kanjon reke Kolorado u državi Arizona zatvoren je za posetioce 1. aprila, a vlasti su odlučile da ga ponovo, delimično otvore samo na 4 dana, od petka 15. maja do ponedeljka 18. maja.

Posetioci će moći da uđu u nacionalni park samo u periodu od 6 do 10 časova pre podne, ali će moći da ostanu ceo dan, do večeri.

Otvaranje nacionalnog parka Jelouston u državi Vajoming predviđeno je za ponedeljak 18. maj.

Ovaj park je zbog pandemije koronavirusa zatvoren 24. marta, a u ponedeljak će biti otvoreni samo ulazi iz države Vajoming, dok će oni iz Montane i Ajdaha ostati zatvoreni sve dok u tim državama ne budu ukinute vanredne mere.

Već su otvoreni nacionalni parkovi Veliki Titon u Vajomingu, Stenovite planine u Koloradu, Zajon nacionalni park u Juti i Velike Maglovite planine u Tenesiju i Severnoj Karolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading