Pakistan: U padu aviona poginula najmanje 41 osoba

Autor: Tanjug

Svet

22.05.2020

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 41 osoba poginula je kada se avion srušio u stambenoj oblasti u Karačiju, najvećem gradu u Pakistanu, saopštio je danas izvršni direktor "Pakistan internešenel erlajnsa" (PIA) Aršad Malik. "Potvrđeno je da je 41 osoba poginula u avionskoj nesreći", rekao je Malik na konferenciji za novinare. Dve osobe su preživele, prenosi Rojters.

Foto: Ilustracija


Malik je rekao da će pakistanska nezavisna agencija za istrage o bezbednosti sprovesti istragu o nesreći.

Avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade, srušio se danas neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju, preneli su pakistanski mediji.

Pilot Pakistani Internešenal erlajnsa na letu 8303 obevestio je kontorlu leta da je imao tehnicke poteškoće malo pre pada aviona Erbas A320, koji je leteo iz Lahora za Karači.

Na video snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se kako avion leti nisko iznad rezidencijalnog područja dok se plamen pojavljuje kod jednog od motora aviona.

Pakistanska služba za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da je avion prevozio 91 putnika i sedam clanova posade, dok su ranije predstavnici aerodroma saopštili da je u avionu bilo 107 putnika i članova posade.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading