Bizarno! Italiji nedostaje 20.000 mrtvih

Autor: Republika

Svet

22.05.2020

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski državni statistički zavod INPS tvrdi da "nedostaje 20.000 umrlih od posledica koronavirusa" i objašnjava da je razlog za to što su parametri koje su korišćeni o uzrocima smrti nepouzdani.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Periodični izveštaji o preminulima pravljeni su na osnovu podataka koje je dnevno saopštavala Civilna zaštita, a INPS navodi da će se precizni broj žrtava koronavirusa i preminulih od drugih bolesti u vreme pandemije znati tek kada se zaraza sasvim iskoreni, to jest, kada se pronađe vakcina.

Juče je objavljeno da u devet italijanskih pokrajina u periodu od 24 sata nije bilo ni jednog preminulog od posledica KOVID-19, opada i broj zaraženih, osim u severnoj pokrajini Lombardija, koja je i bila epicentar zaraze.

U Milanu je ponovo porastao indeks Rt, koji pokazuje koliko jedan čovek može da tarazi ljudi, sa 0,60 na 0,86, a Korijere dela sera piše da je time "dovedena u rizik faza 2" ublažavanja mera. Do sada je koronavirusom inficirano više od 228.000 Italijana, uz oko 33.000 preminulih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading