GOTOVO JE! Tramp završio terapiju hlorikinom, pa poručio: Koliko ja znam, još sam živ!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

25.05.2020

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava za hranu i lekove upozorila je na upotrebu hlorokina u lečenju korona virusa van bolnica ili kliničkih ispitivanja, jer postoji veliki rizik od srčanih problema i drugih nuspojava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp više ne pije antimalarijski lek hidroksihlorokin koji je preventivno koristio tokom prethodnih dana protiv zaraze korona virusom, prenosi Foks njuz.

- Gotovo! Upravo završeno. I uzgred, koliko ja znam, još sam živ - rekao je Tramp tokom intervjua u emsiji "Full Measure".

Tramp je hlorokin počeo da koristi pre dve sedmice nakon što je primio pisma i pozive lekara čiji su analize pokazale da je lek koristan u lečenju koronavirusa i nakon što je njegov lični lekar u Beloj kući takođe odobrio upotrebu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Čuo sam puno dobrih priča (o hlorokinu), a ako ne bude dobar, reći ću vam. Neću sebi naškoditi zbog toga. Prošlo je 40 godina od početka upotrebe leka za malariju, lupus i druge bolesti - rekao je Tramp.

Međutim, Uprava za hranu i lekove upozorila je na upotrebu hlorokina u lečenju korona virusa van bolnica ili kliničkih ispitivanja, jer postoji veliki rizik od srčanih problema i drugih nuspojava.

Naučna studija koja je nedavno objavljena u naučnom časopisu "The Lancet" je otkrila da su pacijenti koji su zaraženi korona virusom podložniji razvijanju ozbiljnijih srčanih aritmija ukoliko koriste i hidroksihlorokin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading