Zbog sukoba oko korone Amerikancima više nije važan sporazum sa Kinom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.05.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekonomski savetnik Bele kuće Leri Kudlou tvrdi da je Peking toliko iziritirao američkog predsednika Donalda Trampa zbog koronavirusa i drugih stvari da mu više američko-kineski trgovinski sporazum nije važan kao što je bio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Govoreći za Foks njuz, Kudlou je govorio i o delovanju Pekinga u Hongkongu kao o veoma uznemirujućem, preneo je Rojters. On je rekao da "Faza 1" trgovinskog sporazuma između SAD i Kine koja je postignuta u januaru nije narušena u ovom momentu, ali i da Trampova administracija budno prati da li se Peking pridržava obaveza koje je preuzeo.

Kina je, inače, nakon što je izgubila strpljenje pošto Hongkong nije usvojio nacionalni zakon o bezbednosti, najavila da će ona doneti zakone za suzbijanje secesije, subverzije, terorizma i stranog uplitanja u Hongkong, navela je agencija.

- Mislim da Kina pravi veliku grešku, iskreno - rekao je Kudlou u intervjuu Foks bizinis mreži.

Prema njegovim rečima, Trampova administracija će pozdraviti povratak svake američke kompanije iz Hongkonga ili kopnenog dela Kine u SAD.

- Učinićemo sve što možemo da pokrijemo troškove i platimo troškove selidbu ukoliko odluče da vrate svoje lance snabdevanja i proizvodnju u Sjedinjene Američke Države - rekao je Kudlo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading