LOME SE KOPLJA OKO KONVENCIJE TRAMPOVIH REPUBLIKANACA: Evo gde bi mogao da bude održan veliki skup

Autor: Tanjug

Svet

26.05.2020

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je predsednik SAD Donald Tramp zapretio da će otkazati svoju izbornu konvenciju u Severnoj Karolini ukoliko mu guverner Roj Kuper, inače član rivalske Demokratske stranke, ne bude garantovao održavanje skupa u avgustu uprkos riziku od korona virusa, dvojica republičaksnkih guvernera ponudila su da konvencija bude održana u njihovim državama, izvestio je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Više od godinu dana Trampov štab, naime, planira republikansku izbornu konvenciju u Šarlotu u Severnoj Karolini, ali predsednikovi saradnici su nedavno izrazili bojazan da bi lokalno rukovodstvo Severne Karoline sa demokratskim guvernerom Kuperom na čelu, moglo da zabrani skup 2.500 delegata Republikanske stranke na konvenciji zbog rizika od korona virusa.

Guverner države Džordžije republikanac Brajan Kemp otvoreno se ponudio predsedniku da konvenciju organizuje u Atlanti.


Gradonačelnica Atlante, članica Demokratske stranke Kejša Lens Botoms, izjavila je da ponuda guvernera Kempa nije u skladu sa gradskim planovima za ublažavanje vanrednih mera.

- Mi smo morali da odložimo nekoliko značajnih, tradicionalnih događaja koje iz godine u godinu sponzorišu prijatelji Atlante, uporavo zbog korona virusa - rekla je Botomsova.

Pored Kempa, Trampu se danas ponudio i guverner Floride, republikanac Ron de Santis, koji je izjavio da bi voleo da ugosti delegate Republikanske partije u Majamiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading