Italijani ipak mogu u Grčku, ali uz obavezno testiranje!

Autor: Tanjug

Svet

31.05.2020

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je najpre isključila Italiju sa liste zemalja kojima kojima otvara granice, Grčka je saopštila da je odobrila dolaske iz te države od 15. juna, ali ako su u pitanju letovi iz "visokorizičnih" područja. putnici moraju biti testirani na kovid-19 po sletanju na aerodrom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grčka je prethodno u petak saopštila da će od 15. juna biti dozvoljeni dolasci iz 29 zemalja, ali na toj listi nije bila Italija, što je izazvalo negodovanje italijanskih zvaničnika.

Novom odlukom grčkih vlasti, od 15. juna biće dozvoljeni međunarodni letovi iz Italije za Atinu i Solun, a ljudi koji dolaze iz italijanskih regiona Lombardija, Pijemont, Veneto i Emilija-Romanja biće testirani na virus kovid-19 po dolasku.


Za putnike čiji je rezultat testa negativan, obavezna je sedmodnevna samoizolacija, a ako je rezultat testa pozitivan, sledi 14-dnevni karantin, navedeno je na sajtu grčke ambasade u Rimu.

Na zvaničnom profilu grčke ambasade u Italiji na društvenoj mreži Tviter navedeno je da je Italija za Grčku "veoma bliska i veoma važna zemlja".

Šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo kritikovao je juče odluku Austrije i Grčke da ne otvore granice za stanovnike Italije, zahtevajući poštovanje.

Di Majo je upozorio da će se EU raspasti ako vlade država članica Unije budu tretirale Italiju kao "koloniju leproznih bolesnika" i stave je na "crnu listu" pred letnju turističku sezonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading