NJUJORK JE RASTRGNUT NA KOMADE! Jaka izjava Trampa na Tviteru: Ološ i bagra pljačkaju grad, krivac je Kuomo!

Autor: Tanjug

Svet

02.06.2020

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je guvernera Njujorka Endrjua Kuoma na Tviteru nakon sinoćnjih protesta u Njujorku tokom kojih su demonstranti uništavali imovinu i pljačkali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Njujork je izgubljen zbog pljačkaša, razbojnika, radikalne levice i svih drugih oblika ološa i bagre - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu i dodao da guverner Njujorka odbija da prihvati njegovu ponudu o razmeštanju pripadnika Nacionalne garde.

 

 

- Grad Njujork je rastrgnut na komade - istakao je Tramp u tvitu, preneo je CNN.

Guverner Njujorka Endrju Kuomo i gradonačelnik Bil de Balzio uveli su juče policijski čas od 23.00 do 05.00 i danas od 20.00 časova.

 

Mnogo hapšenja, sjajan posao

Predsednik SAD Donald Tramp komentarisao je na svom Tviter nalogu jučerašnje proteste povodom smrti Džordža Flojda u Vašingtonu, hvaleći se da glavni grad nije imao problema.

- Vašington sinoć nije imao problema. Mnogo hapšenja. Svi su uradili sjajan posao - napisao je predsednik u tvitu i dodao: "Snažna sila. Dominacija. Isto tako, Mineapolis je bio sjajan".

Gardijan piše da su jučerašnji protesti u prestonici bili obeleženi bacanjem suzavca na mirne demonstrante u blizini Bele kuće, a snage bezbednosti rasterale su demonstrante pola sata pre stupanja na snagu policijskog časa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading