ZAHAROVA BEZ PARDONA KRITIKOVALA VAŠINGTON: Nikome ne možete da držite lekcije o ljudskim pravima

Autor: Tanjug

Svet

02.06.2020

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki stejt department nikoga ne može da podučava o poštovanju ljudskih prava u sred talasa policijske brutalnosti prema novinarima koji izveštavaju o protestima u SAD, predočila je predstavnica ruskog MSP Marija Zaharova, prenosi TAS.

Marija Zaharova

Ona je posebno naglasila da američki državani sekretar Majk Pompeo danas održava sastanak sa preživelima protesta na trgu Tjenanmen.

- Sa prozora Stejt departmenta u Vašingtonu vidi se pokolj policije nad demonstrantima na trgu Tjenanmen, ali se pitam da li će američki državni sekretar imati nešto da kaže svojim gostima i o američkim dostignućima u domenu zaštite ljudskih prava - zapitala se Zaharova.


Predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova naglasila je da u ovom trenutku SAD mogu jedino da se pohvale nezakonitim i brutalnim odnosom prema novinarima, koji su svakodnevno bombardovani suzavcem i salvama gumenih metaka iz policijskih pušaka.

- Mogu da se ponose što je više od 100 američkih i inostranih novinara bilo izloženo maltretiranju u rukama američkih policajaca - zaključila je Zaharova.

Nešto ranije, rusko ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na relevantne međunarodne organizacije da reaguju na sve veći broj slučajeva policijskog nasilja nad novinarima koji izveštavaju sa protesta širom SAD, kao i na sistematsko kršenje ljudskih prava u Americi zbog čega su i izbili masovni protesti širom SAD.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading