Zatežu se odnosi između Severne i Južne Koreje: Kim nema poverenja u Seul

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

13.06.2020

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja je ponovo optužila zvanični Seul da se ponaša "besmisleno" kada govori o denuklearizaciji, a s druge strane jača svoje vojne potencijale, izvestio je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džon Un

Pjongjang je poslednjih meseci gotovo potpuno suspendovao saradnju sa Seulom koji je izrazio zabrinutost zbog zastoja u nuklearnim pregovorima Severne Koreje i SAD.

Severnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova nedavno je izdalo saopštenje u kojem se poručuje da je poljuljano poverenje u Južnu Koreju i najavljuje "teška vremena koja su za žaljenje".

Nakon trećeg uspešnog samita Kim-Tramp na granici Južne i Severne Koreje, sledeći radni američko-severnokorejski sastanak u oktobru prošle godine u Švedskoj propao je zbog, kako je to formulisano u Pjongjangu "starog američkog stava i ponašanja".

Na dvogodišnjicu prvog samita Tramp-Kim, severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Svon Gvon izjavio je da više nikada neće omogućiti da Tramp preko susreta sa predsednikom Kimom beleži pozitivne poene samo za američku spoljnu politiku.

Ukoliko žele da nastave pregovore SAD će morati da dokažu da su spremne da Severnoj Koreji daju nešto konkretno zauzvrat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading