Japanski premijer ne ide u Moskvu zbog koronavirusa

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.06.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski premijer Šinzo Abe neće sledeće nedelje prisustvovati paradi povodom 75. godišnjice pobede nad nacisičkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, saopštio je danas vladin zvaničnik.

RepublikaFoto: Tanjug
Šinzo Abe

Japan je obavestio Rusiju da Abe neće putovati na paradu koja je odložena za 24. juna kkako bi se fokusirao na odgovor na epidemiju korona virusa, rekao je Jideki Ujama, zamenik generalnog direktora Biroa za evropska pitanja u Ministarsvu spoljnih poslova.

Abe je pozvan na paradu koja je trebalo da bude održna 9. maja, ali je odložena zbog pandemije.

Japanski ministar spoljnih poslova Tošimicu Motegi rekao je da premijera može da zameni ambasador te zemlje u Moskvi Tojohisa Kozuki, ako bude pozvan.

Abe je bio sklon da propusti paradu jer se datum njenog održavanja poklapa sa samitom Grupe sedam, koji treba da bude održan u Sjedinjenim Američkim Državama u otprilike isto vreme, prenosi agencija Kjodo.

Iako je samit odložen za jesen, ostala je zabrinutost zbog porasta broja zaraženih korona virusom u Rusiji, koja je po broju potvrđenih slučajeva treća na svetu, iza SAD i Brazila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading