Dva policajca optužena za Flojdovo ubistvo puštena na uslovnu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.06.2020

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva bivša policajca, od četvorice, kojima se sudi za slučaj ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, pušteni su iz zatvora nakon što im je plaćena kaucija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džodž Flojd

Tomas Lejn i Džej Aleksander Keng na uslovnoj su slobodi, a to uključuje zabranu rada u području bezbednosti i zakona, zabranu kontakta s porodicom ubijenog Flojda, kao i zabranu napuštanja Minesote. Njih dvojica će biti pod nadzorom policije i moraće da predaju oružje i dozvole za držanje oružja koje posjeduju, navodi Si-En-En.

Lokalni mediji naveli su da je novac za kaucije (po 750.000 dolara za svakog od njih) prikupljen uglavnom na internetu putem PayPal donacija, odnosno uplata na veb stranicu otvorenu za prikupljanje sredstava za njihovo puštanje iz pritvora.

Keng i Lejn su osumnjičeni za pomaganje i podsticanje na ubistvo, kao i njihov kolega Tou Tao, dok se Derek Šovin tereti za ubistvo bez predumišljaja, odnosno, ubistvo drugog stepena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading