(VIDEO) "BLACK LIVES MATTER": Gde su sada protestanti? Tramp objavio snimak i upitao

Autor: blic.rs, republika.rs

Svet

24.06.2020

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama u SAD kruži snimak napada u Mičigenu na kojem se vidi kako jedan Afroamerikanac napada belca, a snimak je na svom Tviteru objavio i predsednik Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Za razliku od snimka policijskog ubistva crnca Džordža Flojda u Mineapolisu u Minnesoti, čije je ubistvo od strane policije podstaklo velike proteste i nerede širom SAD, žrtva na ovom snimku je preživela, prenosi Indeks.

Međutim, u ovom slučaju crnac je bio napadač, a žrtva belac - tačnije, prodavac u robnoj kući poznatog trgovačkog lanca Mejsis.

Napad se dogodio još 15. maja, nakon čega je snimak procureo i širio se društvenim mrežama, a danas ga je na Tviteru podelio i američki predsednik Donald Tramp.

On je retvitao objavu Meta Volša, kolumniste američkog desničarskog portala Dejli Vajr, koji je osnovao politički komentator Ben Šapiro.

- Pogledajte što se ovde događa. Gde su demonstranti? Da li je ovaj muškarac uhapšen - prokomentarisao je Tramp.

Tviter upozorio Trampa zbog "pretećeg tvita"

Tviter je u utorak stavio upozorenje na Trampov tvit u kojem je zapretio demonstrantima u prestonici Vašingtonu upotrebom "ozbiljne sile", što krši politiku kompanije protiv nasilja.

- Nikada neće postojati "autonomna zona" u Vašingtonu, sve dok sam ja vaš predsednik. Ako pokušaju, dočekaće ih ozbiljna sila! - napisao je Tramp.

Kompanija je saopštila da je sakrila Trampov tvit jer postoji pretnja nanošenje štete grupi koja se može identifikovati.

Demonstranti protiv rasizma u ponedeljak su proglasili autonomnu zonu Crne kuvhe, u blizini Bele kuće ispred crkve Svetog Džona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading