Nestabilna Ikea komoda PALA I UBILA DETE (2), a to je već osmi slučaj!

Autor: S. S.

Svet

21.10.2017

04:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Džozef Dudek (2) iz Kalifornije stradao je kada je na njega pao ormar dok je spavao.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC News
Ovako je stradalo osam mališana

Kako piše New York Daily News, ovaj mališan nije jedino dete koje je stradalo zbo ove komode i da je već sedmoro dece na isti način izgubilo život.

Advokat porodice Dudek Alan M. Feldman izjavio je u petak da je dečak bio sam u sobi.

- Nesreća se dogodila u maju ove godine. Dečak je bio sam u sobi jer je spavao, a kada je otac ušao da ga proveri, našao ga je mrtvog ispod komode - rekao je on.

Ikea je pre ove tragedije povukla problematične komode i slične proizvode iz prodaje još u junu 2016. godine i upozorila kupce koji ih imaju na opasnost od prevrtanja i posavetovala da ih pričvrste uza zid ili da ih vrate, za šta će dobiti novac nazad.

Međutim, Fledman kaže da taj apel nije urodio plodom.

- Nažalost, ima 29 miliona ljudi koji su kupili ovu komodu i to što su je povukli iz prodaje ništa ne vredi. Ovakvi proizvodi treba sami da budu stabilni, a ne da ih kupci dodatno stabilizuju da bi bili bezbedni - dodao je advokat.

Ikea je izjavila saučešće porodici stradalog Džozefa.

- Naša srca su sa ožalošćenom porodicom, a mi im nudimo naše iskreno saučešće u ovim najtežim trenucima - navela je ova kompanija u saopštenju.

Samo tri ožalošćene porodice tužile su kompaniju zbog opasne komode koja im je ubila decu, pa su dobili 50 miliona koje su podelili.

Ikea je uprkos svemu uvela dodatne bezbednosne provere za svoje proizvode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading