Ruski akademik izneo šokantne tvrdnje: Nema pandemije, a neće biti ni drugog talasa korone!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

30.06.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neće biti novog rasta broja obolelih od korone u Rusiji i svetu", smatra poslanik Državne dume Rusije i član Ruske akademije nauka Genadij Oniščenko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Ne treba govoriti o novoj pandemiji koronavirusa ovog tipa, jer za sedam meseci, koliko je proteklo od prvog slučaja u Kini, nije došlo do veće mutacije gena (virusa) niti će se to i desiti. To je specifičnost ovog virusa - rekao je Oniščenko.

Prema njegovim rečima, SARS i MERS "takođe nisu mutirali, kao što to radi grip".

- A pošto se to ne dešava, u najboljem slučaju, na jesen ćemo isto imati slučajeve korone, ali neće biti pandemije - objasnio je parlamentarac.

On smatra da ni sada nije primetan pandemijski skok broja zaraženih koronom.

- Do jutros je u svetu registrovano oko 10,3 miliona slučajeva oboljenja, što je za prenošenje vazdušno-kapljičnim putem ništa. Samo u Rusiji se godišnje razboli od gripa u proseku 6-7 miliona osoba - objasnio je akademik.

Pri tome, on je ukazao da se zbog toga što 40 odsto zaraženih nema nikakvih simptoma, ali su nosioci i izvori bolesti, treba pažljivo odnositi prema ljudima starijeg uzrasta koji "ostaju u zoni rizika" i moraju da poštuju sve mere zaštite od korone.

Oniščenko je pozvao zvanične organe da ljudima govore objektivne informacije i da ako postoje neki razlozi, ne plaše ljude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading