EU povukla sedam miliona maski jer su BESKORISNE, a evo i koje!

Autor:

Svet

01.07.2020

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija povukla je sedam miliona maski jer ne zadovoljavaju bezbednosne standarde i ne štite adekvatno od koronavirusa, objavljeno je nakon sednice evropskog Odbora za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Prema rečima hrvatskog evroposlanika Tomislava Sokola, do poplave falsifikovanih zaštitnih maski na evropskom tržištu, koje najčešće dolaze iz Kine, došlo je zbog "pucanja" uobičajenih lanaca snabdevanja i velike potražnje za zaštitnom medicinskom opremom poslednjih meseci, zbog čega su se time počele baviti različite sumnjive kompanije, prenosi Jutarnji list.

"Bojim se i da pomislim koliko ih je još prošlo ispod radara tokom velike navale za zaštitnom opremom koja je trajala u jeku borbe protiv korone", rekao je Sokol.

Na pitanje kakve su to tačno maske koje ne zadovoljavaju standarde, Sokol je odgovorio da je reč o proizvodima za koje proizvođač tvrdi da imaju zaštitni potencijal, ali njihov kapacitet filtriranja nije sertifikovalo odgovarajuće evropsko telo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading