KORONA NE JENJAVA! Indija TREĆA NA SVETU PO BROJU ZARAŽENIH, broj umrlih sve više raste

Autor: Republika

Svet

07.07.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Indiji je u prethodna 24 sata korona virus potvrđen kod još 22.252 osobe, čime je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na 719.665.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto/Ilustracija

Od posledica KOVID-19 umrlo je još 467 ljudi, a ova bolest bila je uzročnik smrti u 20.160 slučajeva do sada, prenela je agencija Rojters.

Nakon ublažavanja mera karantina koje su bile na snazi tokom skoro dva meseca, Indija se, kao i mnoge druge zemlje širom sveta, suočila sa porastom broja zaraženih korona virusom.

Zbog toga je Indija u ponedeljak zauzela treće mesto u svetu po broju obolelih od KOVID-19, na kome se do sada nalazila Rusija, iza Sjedinjenih Država i Brazila.

Stopa smrtnosti na 10.000 ljudi u Indiji je i dalje niska i iznosi 0,15 odsto, što je znatno manje od 3,97 odsto u SAD i 6,65 odsto u Velikoj Britaniji.

Indijski zvaničnici, međutim, strepe da bi u narednih nekoliko nedelja broj umrlih od posledica KOVID-19 u ovoj zemlji mogao da zabeleži značajan porast.

U prvoj nedelji jula u Indiji je prosečan broj smrtnih slučajeva po danu iznosio 450, što je znatno više nego u prvoj nedelji juna, kada je taj broj iznosio 250, kao i u poređenju sa prvom nedeljom maja, kada je od KOVID-19 u proseku dnevno umirala 101 osoba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading