UKRAJINA UDARILA NA DONJECK: Ispaljeno preko stotinu granata!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

05.11.2017

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Ukrajine ispalile su skoro 130 granata velikog kalibra na Donjeck i njegovu okolinu, saopštio je predstavnik DNR u zajedničkom Centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

RepublikaFoto: Tanjug
Ruševine

- U 18.40 (po moskovskom vremenu) iz pravca Avdejevke Oružane snage Ukrajine su po teritoriji Jakovljevki ispalile: 90 rakete sistema BM-21 ’Grad‘, tri minobacačke granate kalibra 120 milimetara, tri minobacačke granate kalibra 82 milimetra, 29 granata AGS-17, i dva tenkovska plotuna - rekao je on.

U Kijevskom rejonu grada zabeleženo je pogađanje šest minobacačkih granata kalibra 120 milimetra, ispaljenih iz Avdejevke, kao i šest granata kalibra 152 milimetra. Osamnaest granata od 152-milimetara eksplodiralo je u području sela Sparta, rekao je predstavnik Centra za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

U Petrovskom rejonu grada u eksploziji municije ranjeno je troje dece, od kojih se dvoje nalazi u teškom stanju. Ranije je predstavnik jedne od bezbednosnih struktura DNR saopštio da je ranjeno dvoje dece, dok je jedno poginulo u zapadnom predgrađu Donjecka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading