RASTUŽIO JE I NAJČVRŠĆA SRCA: Instagram je nemilosrdno izbrisao fotografiju njenog sina

Autor: telegraf.rs

Svet

07.11.2017

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čarli Besvik ostala je šokirana kad joj je Instagram izbrisao fotografiju sa njenim dvanaestogodišnjim sinom Harijem. Mali Hari, naime, ima Goldenharov sindrom, redak poremećaj koji uzrokuje deformacije na njegovom licu.

RepublikaFoto: instagram.com/ouralteredlife
Mama je samo želela da sačuva svoje voljeno dete

U njegovom slučaju to znači da on nema nos i oko na jednoj strani lica, a na spornoj fotografiji nije nosio svoje veštačko oko.

Instagram profil na kojem njegova majka dokumentuje njihove porodične trenutke inače broji gotovo 17.000 pratilaca, a čini se da je nekima zasmetalo Harijevo lice pa su fotografiju prijavili.

Instagram je fotografiju uklonio dva dana nakon objave, a Čerlie je odmah izrazila svoje nezadovoljstvo obraćajući se ljudima koji ga diskriminišu, a dobila je veliku podršku od svojih pratioca. Fotografija je uskoro vraćena, ali Čarli nije dobila nikakvo objašnjenje, prenosi "Index".

- Instagram se nije izvinio. Vratili su fotografiju, ali nisu objasnili zašto je uopšte bila izbrisana. Zaista me uzrujava što je slika mog deteta bila uklonjena. Da su potrošili samo 30 sekundi na proveru, videli bi da je fotka dobila dobar odaziv od pratioca - kaže ona.

Iako na slike sa sinom dobija uglavnom pozitivne komentare, priznaje da ima i onih prilično ružnih.

- Pisali su mi da sam ga trebala zapaliti i da je moje dete čudovište - ispričala je.

Čarli je inače u mentalnom dobu dvogodišnjaka, a ima i govornih poteškoća. Rođen je bez očne duplje, oka, uva, nozdrve, a i vilica mu je bila nerazvijena na jednoj strani.

- Prošao je nekoliko operacija koje su mu popravile nedostatke i jako sam ponosna što se vidi razlika. Često smo zbog njegovog sindroma u bolnicama, ali inače je zdravo dete. Instagram bi trebalo da bude platforma na kojoj bi deca poput njega trebala da dobiju podršku - zaključila je ona.

Pravila Instagrama inače zabranjuju sadržaj koji bi ljude diskriminisao po rasnoj osnovi, rodu, polu, seksualnoj orijentaciji, verskoj pripadnosti, mentalnom zaostalošću i bolestima.

- Fotografija je uklonjena greškom, ali vratili smo je čim smo shvatili o čemu se radi. Izvinjavamo se porodici - rekao je portparol Instagrama.

Da li se slažete sa Insagramom i njihovim potezom, ili ste na strani majke i deteta? Vaše mišljenje možete da ostavite u komentarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading