KLARK ZARAĐIVAO MILIONE NA KOCKI

Autor:

Svet

07.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki general koji je 1999. naredio zločinačku agresiju na Srbiju bio je direktor ofšor firme za internet klađenje i tako tajno zgrnuo bogatstvo, pokazala objavljena dokumenta.

Vesli Klark

Američki general Vesli Klark, bivši šef NATO koji je naredio zločinačku agresiju na Srbiju 1999, zarađivao je milione dolara preko ofšor firme za internet klađenje, otkrili su najnoviji dokumenti koji su proizveli aferu svetskih razmera. Ona je već nazvana "Rajski papiri", s obzirom na to da podrazumeva razotkrivanje upletenosti brojnih poznatih ličnosti širom sveta u sumnjiva poslovanja u takozvanim poreskim rajevima, pa tako i u prikrivanju stvarnih tokova novca svojih kompanija i pranje para.

 Klark se priključio upravnom odboru firme "Amaya Inc" za internet kockanje i berzu, koja je 2016. upletena u skandal

U javnost su zahvaljujući rudarskom kopanju 380 novinara nemačkog Zidojče cajtunga, britanskog BBC i Gardijana isplivale informacije o skrivenom bogatstvu u zemljama poreskih rajeva, kao i velike kupovine korporacija u Africi i Aziji preko Mauricijusa i Singapura, izbegavanju plaćanja poreza, tajnim milijarderskim poslovima brojnih bogataša i uglednih ličnosti. Među njima se, osim Klarka, nalazi 120 političara i svetskih lidera, čitave plemićke porodice, sportske superzvezde, pripadnici svetskog džet-seta, biznismeni.

- Klark se svojevremeno priključio bordu direktora firme "Amaya Inc", kompanije za internet kockanje i berzu, koja je 2016. upletena u skandal kad su čelnici te firme u Kvebeku optuženi za malverzacije. Direktori "Amaye" su 2014. zadužili pravnu firmu "Eplbi" da napravi predstavništvo na ostrvu Men pod nazivom "Amaya Intellectual Holdings Ltd", koja će čuvati intelektualno vlasništvo cele "Amaye". Utvrđeno je 2015. da je jedini akcionar te podružnice Klark - navodi se u papirima i dodaje da "Amaya" ima ćerku-firmu "Poker stars", a preimenovana je u "Stars Group Inc" 2017, mesecima nakon Klarkove ostavke.

Dokumenti su inače procurili iz dve renomirane agencije za ofšor usluge sa Bermuda i iz Singapura, kao i iz 19 zvaničnih poslovnih registara zemalja poreskih rajeva. Oni znatno produbljuju otkrića prošlogodišnje afere "Panamski papiri". Ona je, podsetimo, izbila nakon što je iz jedne od glavnih agencija za osnivanje i vođenje ofšor firmi procurilo oko 11,5 miliona dokumenata. Najnoviji podaci rasvetljavaju grupu neistraženih ostrvskih poreskih rajeva, uključujući i neka sa "čistijom" reputacijom, poput Kajmanskih i Bermudskih ostrva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading