Okrenuli Pudždemonu leđa i VEĆ MU NAŠLI NASLEDNIKA

Autor:

Svet

06.11.2017

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svrgnuti predsednik Katalonije Karles Pučdemon gubi poziciju među sledbenicima zbog svog iritantnog ponašanja i bekstva u belgijsku prestonicu Brisel, piše Dojče vele i tvrdi da bi naslednik kontroverznog Katalonca mogao da bude Santjago Vila Vićente. Reč je o čoveku koji zagovara isti stav o katalonskoj samostalnosti kao Pučdemon, ali, kako se navodi, na drugačiji način, pa je samim tim podobniji Madridu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karles Pudždemon

Vićente, poznat i kao Santi Vila, bio je jedini ministar katalonske regionalne vlade koji je dao ostavku kada mu se učinilo da je Pučdemon preterao u sukobu sa Madridom. Osim toga, on ima i ličnih veza sa važnijim političarima u španskoj prestonici i tvrdi da katalonska nezavisnost treba da se ispuni u zakonskim okvirima. Inače, belgijski istražni sud je uslovno oslobodio Pučdemona i četiri ministra njegove smenjene vlade, a oni treba da se pojave na saslušanju u narednih 15 dana. Analitičari veruju da postoje velike šanse da će oni biti izručeni Španiji, pa verovatno i uhapšeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading