TRAMP JE "MRTAV" AKO SE NAĐE SA PUTINOM

Autor:

Svet

09.11.2017

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi susret američkog i ruskog lidera Donalda Trampa i Vladimira Putina, koji se očekuje danas na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu, mogao bi politički da sahrani Trampa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dva najmoćnija čoveka na planeti

Drugi sastanak ruskog i američkog lidera, iniciran od šefa Bele kuće, trebalo bi da se održi danas na samitu APEC u Vijetnamu. Taj razgovor minirali su američki zvaničnici.

Takvo viđenje izneli su analitičari navodeći da sastanak, iniciran od šefa Bele kuće, sve vreme miniraju američki zvaničnici, odnosno Putinovi mrzitelji.

Bišok: Tema dvojice predsednika mogla bi da bude i bilateralna saradnja. Ali o tome se ne priča jer bi moglo da izazove talas kritika na račun Trampa u SAD

Oni su istakli da u prilog tome govori i izjava državnog sekretara SAD Reksa Tilersona. On je, naime, nakon što je Putinov pomoćnik Jurij Ušakov izjavio da je dogovoreno vreme razgovora dvojice moćnika, poručio da se to pitanje još razmatra.

40 odsto svetske populacije na samitu predstavljaju Putin, Tramp i Đinping

60 procenata globalne ekonomije zastupaju njih trojica

- Dve strane nikada nisu dogovorile formalni susret tet-a-tet. Odlučujuće je pitanje da li imaju dovoljno materijala za razgovor. Oni moraju da imaju nešto korisno o čemu će pričati - naglasio je Tilerson odmah pošto je Tramp dao izjavu da želi da i Rusija pomogne u krizi sa Severnom Korejom, ali i oko problema sa Ukrajinom i Sirijom.

Ušarov: Dogovoreno je vreme razgovora dvojice predsednika

Međutim, u Moskvi su i dalje optimistični i veruju da je razgovor koristan za pomirenje u trenutku sve jačih optužbi da su najbliži ljude lidera Amerike sarađivali s Rusima u predsedničkoj kampanji u SAD.

- Postoji određeni optimizam kad je reč o susretu dvojice lidera, a tema bi mogla da bude i bilateralna saradnja Rusije i SAD. Ali to se ne objavljuje i o tome se ne priča jer bi to moglo da izazove novi talas kritika na račun Trampa u Americi - rekao je za Sputnjik ruski politikolog Stanislav Bišok.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tilerson: Dve strane nikada nisu dogovorile formalni susret tet-a-tet

Podsetimo, prvi susret Putina i Trampa dogodio se u julu ove godine na marginama samita G20 u Hamburgu. Iako je razgovor trebalo da traje 30 minuta, odužio se na skoro dva i po sata, a glavne teme su bile situacija u Ukrajini i Siriji, borba protiv terorizma i sajber-bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading