Trampov republikanac silovao devojčicu (14)?

Autor:

Svet

10.11.2017

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki političar Roj Mur (70), kandidat za Senat republikanaca, kojima pripada i predsednik Donald Tramp, optužen je da je silovao 14-godišnju devojčicu. Time je američku javnost potresao još jedan u nizu skandala povezanih sa seksualnim zlostavljanjem, nakon što je pre mesec dana svetom odjeknula vest da je čuveni holivudski režiser Harvi Vajnstin maltretirao na desetine poznatih glumica, a da su slično činili i poznati glumci poput Kevina Spejsija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roj Mur

Mur je republikanski kandidat za Senat iz Alabame. Navodno je 1979. napastvovao dete. Tada je imao 32 godine i bio je pomoćnik okružnog tužioca. Osim toga, još tri žene ga sada optužuju da ih je uznemiravao dok je bio u tridesetim godinama. One su tada bile uzrasta između 16 i 18 godina.

Roj Mur (70) poznat je po ultrakonzervativnim i religioznim stavovima

Inače, ugledni republikanac zastupa ultrakonzervativne i religiozne stavove, a na optužbe je reagovao izjavom da su u pitanju obične klevete.

- Reč je o napisima u medijima koji su ništa drugo nego očajni politički napadi - naglasio je Mur, dok je portparolka Bele kuće Sara Sanders navela kako će on morati da odstupi ukoliko se dokaže da je silovatelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading