MILIONI FUNTI ZA IRAN: London oslobađa svoju državljanku!

Autor: Agencije, Republika

Svet

16.11.2017

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija se priprema da prebaci više od 400 miliona funti Iranu dok pokušava da oslobodi zatvorenog britanskog humanitarnog radnika iranskog porekla Nazanin Zagari-Retklif, piše list "Telegraf".

RepublikaFoto: twitter.com/SoStarMusic
Nazanin Zagari-Retklif sa porodicom

Nazanin Zagari-Retklif radila je kao menadžer projekta za Fondaciju "Tomson Rojters". Ona je osuđena na pet godina zatvora pred iranskim sudom za zaveru protiv vlasti Irana. Zagari-Retklif je odbacila optužbe.

London je zatražio pravni savet da li može da prebaci sredstva koja duguje na ime nerešenog sporazuma o trgovini oružjem iz sedamdesetih godina prošlog veka. List navodi, pozivajući se na diplomate, da bilo kakva uplata nije povezana sa sudbinom Zagari-Retklif.

Fondacija "Tomson Rojters" je humanitarna organizacija koja je nezavisna od istoimene kompanije i, takođe, deluje nezavisno od novinske agencije Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading