TRAMP POHVALIO VOJSKU: Opet pobeđujemo, i opet se o tome priča

Autor: tanjug

Svet

23.11.2017

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je vojsci SAD na zalaganju, istakavši da Amerika "zaista pobeđuje svoje neprijatelje" i da se "o tome ponovo priča".

RepublikaFoto: pixabay.com
Zadovoljan: Donald Tramp

Tramp, koji praznik proslavlja u svom privatnom klubu na Floridi, rekao je pripadnicima vojske putem video-linka da su u Avganistanu i protiv Islamske države postigli više napretka pod njegovim nadzorom nego što je to bio slučaj u godinama prethodne administracije, prenosi AP.

- Svi pričaju o napretku koji ste postigli u nekoliko proteklih meseci. O nama se ponovo priča kao o oružanim snagama - zaista pobeđujemo - rekao je Tramp Borbenom timu Prve brigade 82. vazduhoplovne divizije čiji pripadnici izvode operacije u Kandaharu u Avganistanu.

Tramp je rekao i da se američka vojska "više ne bori samo da bi se kretala unaokolo, već - da bi pobedila".

Govoreći o 74. ekspedicionoj borbenoj diviziji baziranoj u vazduhoplovnoj bazi Indžirlik u Turskoj, Tramp je nagovestio da administracija njegovog prethodnika Baraka Obame nije dozvoljavala vojnicima na terenu da rade svoj posao.

- Kažu da smo postigli više napretka protiv Islamske države nego što su oni uspeli u godinama prethodne administracije. A to je zato što vas ja puštam da radite svoje posao - istakao je on.

Tramp se danas, na prigodnim skupovima i na Tviteru, hvalio i kad je reč o ekonomskim uspesima postignutim otkako je on došao na vlast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading