ERDOGAN SE PONADAO: Tramp i ja smo konačno na istoj talasnoj dužini!

Autor:

Svet

28.11.2017

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan običan telefonski poziv je dva svetska lidera doveo na istu talasnu dužinu. Naime, nakon što je Redžep Tajip Erdogan razgovarao sa Donaldom Trampom, turski lider je došao do zaključka da su se konačno razumeli što se tiče odnosa Amerije i Turske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je rekao da je to bio prvi put za duže vreme od kako su lideri Turske i SAD bili "na istoj talasnoj dužini".

Erdogan je, obraćajući se poslanicima svoje vladajuće Partije pravde i razvoja, rekao da će sa Trampom nastaviti narednih dana razgovore o pitanjima koja se tiču kurdskih boraca iz Sirije, koje Turska smatra teroristima, kao i mreži pristalica Fetulaha Gulena, kog Ankara okrivljuje za prošlogodišnji neuspeli državni udar.


Turski zvaničnici su prošle godine objavili da je Tramp rekao Erdoganu tokom telefonskog razgovora 24. novembra da će SAD obustaviti da oružjem snabdevaju kurdske borce u Siriji.

- Prvi put posle dužeg vremena, postignuta je ista talasna dužina - naglasio je Erdogan, preneo je AP.

Podsećanja radi, američki predsednik ranije je navodio svotu od 6.000 milijardi dolara kao trošak SAD u sukobima na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading