NEVEROVATNO OTKRIĆE: Evo šta se zapravo desilo sa nestalom podmornicom!

Autor: Republika

Svet

28.11.2017

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voda je ušla u argentinsku podmornicu San Juan, pri čemu je izazvala kratak spoj baterije, pre nego što je ova podmornica nestala 15. novembra, rekaoje u glasnogovornik mornarice Enrike Balbi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Podmornica

Podmornica je imala zalihe kiseonika za samo sedam dana u trenutku kada je izgubila kontakt, pa je detektovana iznenadna buka za koju u mornarici smatraju da bi mogao biti zvuk eksplozije podmornice, podseća Rojters.

Brodovi sa spasilačkom opremom iz više zemalja, uključujući SAD i Rusiju, pridružili su se potrazi za ovom podmornicom sa 44 člana posade.

Pre njenog nestanka, podmornici je naređeno da se vrati u bazu Mar del Plata nakon što je prijavljeno da je voda ušla u ovo plovilo kroz uređaj za dotok atmosferskog vazduha pogonskom motoru, pri čemu je izazvan kratak spoj na bateriji, rekao je Balbi na konferenciji za medije.

- Morali su da izoluju bateriju i nasztave da plove pod vodom ka Mar del Plati koristeći drugu bateriju - naveo je Balbi.

Potraga za podmornicom dužine 65 metara, na dizel i električni pogon, fokusirana je na područje oko 430 kilometara od argentinske južne obale.

U ovim naporima učestvuju brodovi i avioni na kojima se nalazi 4.000 osoba iz 13 zemalja, uključujući Brazil, Čile i Veliku Britaniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading