TRAMP "REKONSTRUIŠE" BELU KUĆU: Ljudi za Bliski istok se povlače sa funkcije?!

Autor: Republika

Svet

09.12.2017

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica savetnika za nacionalnu sigurnost Bele kuće, Dina Pavel, koja je bila ključna osoba zadužena za Bliski istok, povući će se početkom godine s dužnosti u administraciji Donalda Trampa, objavila je Bela kuća.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp za godišnjicu sve okreće naopačke

Pavel je od ranije planirala da ostane samo godinu dana na dužnosti, i napustiće Belu kuću početkom godine kako bi se vratila kući u Njujork, saopštila je glasnogovornica Sara Sanders.

Paveliova blisko je sarađivala s Trampovim zetom i savetnikom Džerardom Kašnerom u američkim naporima na Bliskom istoku i putovala s Trampom u inostranstvo kao ključna osoba zadužena za Bliski istok.

U januaru se navršava godina dana mandata američkog predsednika Trampa u Beloj kući pa se očekuju i promene u sastavu američke administracije.

Spekulacije o smenama u Beloj kući na prvo mesto stavljaju državnog sekretara Reksa Tilersona, za kojeg se nagađa da bi mogao da ga zameni direktor CIA-e Džoi Pompeo, te potom ekonomskog savetnika Gerija Čona.

Trampova odluka da jednostrano prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela naišla je na osude širom arapskog sveta. 

Odluka Donalda Trampa o jednostranom priznanju Jerusalima za izraelski glavni grad nije u skladu s rezolucijama Veća sigurnosti, rekli su u petak ambasadori Francuske, Velike Britanije, Italije, Švedske i Nemačke, ali nisu spomenuli mere odmazde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading