"MANJE BI PATILA, DA JE VOZ BIO BRZ": Gradonačelnik ismevao ubistvo žene?!

Autor: blic.rs

Svet

15.12.2017

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan ultradesničarski francuski gradonačelnik je optužen da ismeva ubistvo žene, korišćenjem kontroverznih postera za kampanju u kojoj traži produženje mreže pruga za superbrze vozove.

Rober Menar, gradonačelnik Bezijera, mesta u regionu Oksitanija, na Tviteru je objavio poster na kojem se nalazi žena vezana za šine, koja vrišti dok joj se približava voz, sa natpisom: "Sa superbrzim vozovima ona bi manje patila!"

Slika je izazvala bes javnosti i brojnih političara koji su rekli da je u kampanji iskorišćena "odvratna" referenca na nedavni slučaj ubistva.

Jedna žena je u junu umrla nakon što ju je suprug u Bovijeru vezao za prugu, a zatim izvršio samoubistvo.

Marlen Skjapa, ministarka za jednakost, rekla je da je zatražila od lokalnih vlasti da istraže kampanju u Bezijeru.

Loran Rosinjol, senatorka i bivša ministarka za porodična pitanja, rekla je da je podnela tužbu javnom tužiocu u kojoj je zatražila uklanjanje postera i pokretanje postupka protiv njihovog tvorca.

Gradonačelnik Menar, koji je izabran 2014. godine uz podršku Nacionalnog fronta, ultradesničarske stranke, rekao je da nije znao za ubistvo u Bovijeru.

Međutim, kontroverzan je i drugi poster, na kojem se vidi akušer koji drži model voza iznad ženskih nogu uz natpis: "TŽV Oksitanija, da li ćete se poroditi?". Oba tipa postera se mogu videti po gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading