LAŽNI NOVINAR POSTAVLJAO PITANJA PUTINU, EVO KAKO JE REAGOVAO ŠEF KREMLJA

Autor: n1info.com

Svet

15.12.2017

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnik fabrike za preradu ribe iz ruskog Murmanska Mihail Zub je, pretvarajući se da je novinar, u četvrtak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nakonferenciji za novinare izneo poteškoće s kojima se susreće njegova kompanija i cela industrija prerade ribe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odgovarao na pitanja: Vladimir Putin

Kada su mu dali mikrofon, Zub se predstavio kao reporter novina "Potrošač" i počeo je Putinu da priča o zakonskim protivrečjima koja prate ribarstvo i ograničenjima za riboprerađivačke kompanije u pristupu kvotama za iskorišćavanje vodnih resursa. Požalio se i na rast cena ribljih prerađevina u Rusiji.

Potom je na konferenciji, koja je u Rusiji redovno društveni događaj prvog reda, priznao obmanu.

- Prevario sam vas. Nisam ja nikakav novinar nego predsednik Upravnog odbora Murmanskog ribokombinata - priznao je Zub, a Putinov portparol Dmitrij Peskov uzvratio je da to nije lepo, upozorivši ga da se nije akreditovao.

- Slažem se, to nije lepo, ali mi već tri godine "žvaćemo zemlju" da bismo preživeli. Radite sa mnom šta vam je volja. Da, ovde sam nepropisno - odgovorio je Zub i zamolio da Putinu preda pripremljene dokumente s analizom stanja u branši.

- Hvala što ste priznali - uzvratio je Peskov.

Putin, pak, navodi se u Tassovom izveštaju, nije bio posebno impresioniran celim događajem.

Ipak, rekao je da je nedavno na razgovor pozvao čelnika ruske državne agencije za ribarstvo Ilju Šestakova.

- Delim vaše brige. Ne stvorimo li uslove za razvoj prerade ribe, ona će se prerađivati u inostranstvu i tamo će se otvarati radna mesta, a kod nas će cene ostati visoke - rekao je Putin.

Zubu je savetovao da se na konferenciji ne upušta s njim u raspravu.

- Ovo nije naš poslovni sastanak, ali pozivam vas na jedan od takvih sastanaka s proizvođačima i prerađivačima - rekao je Putin.

Zubu je još poručio da je osvojio njegove simpatije i da u dobroj meri ima pravo, da je njegova zabrinutost utemeljena i da će iskoristiti "papire" koje mu je pripremio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading