Strašan zemljotres u Indoneziji - dve osobe poginule!

Autor: Tanjug

Svet

16.12.2017

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe su poginule u snažnom zemljotresu, jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali, registrovanom nadomak obale indonežanskog ostrva Java, javlja AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srušena bolnica na Javi

Prema rečima portparola Agencije za vanredne situacije Indonezije, došlo je do urušavanja 40 zgrada, dok je 65 zgrada pretrpelo ozbiljnu štetu.

Potres, koji se dogodio pred ponoć po lokalnom vremenu, mogao se osetiti i u prestonici Džakarti, skoro 200 kilometara daleko od epicentra, kao i u selima u središnjoj i zapadnoj Javi.

Vlasti su izdale upozorenje od cunamija za deo obale Jave. Mnogi žitelji su u panici istrčali iz zgrada, a na indonežanskim televizijskim kanalima mogle su se videti slike velikih saobraćajnih kolona.

Kako je saopšteno, epicentar se nalazio na dubini od 92 kilometra, a bio je udaljen oko 52 kilometra jugozapadno od grada Tasikmalaja, prenosi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading