TRAMP UZVRAĆA UDARAC: Nećete da glasate? NEMA NI NOVCA!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.12.2017

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka vlada saopštila je da je dogovorila smanjenje doprinosa budžetu Ujedinjenih nacija za više od 285 miliona dolara u fiskalnoj 2018-19 godini, a to smanjenje će se odnositi na upravljanje i podršku UN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Skupština Svetske organizacije

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli rekla je u ponedeljak da su "neefikasnost i preterano trošenje Ujedinjenih nacija dobro poznati" i dodala da SAD više neće dozvoliti da se iskorišćava "velikodušnost američkog naroda ili da trošenje bude nekontrolisano", prenosi AP.đ

Ona je navela da je reč o istorijskoj odluci, koja pored mnogih drugih mera radi veće efikasnosti Ujedinjenih nacija, predstavlja "veliki korak u dobrom pravcu", rekla je Hejli.


Objava smanjenja učešća SAD u budžetu UN usledila je nakon što je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom osuđuju odluku američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za izraelsku prestonicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading