TRAMP: Popularan sam isto kao i Obama u prvoj godini mandata!

Autor: Tanjug

Svet

29.12.2017

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je, prema rezultatima najnovije ankete, u javnom mnjenju popularan koliko je bio i njegov prethodnik Barak Obama na kraju prve godine mandata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Popularnost ista u prvoj godini mandata?

Tramp je to napisao na Tviteru, a pri tom je izrazio žaljenje što mediji izveštavaju o njegovoj "navodno slaboj podršci" i istovremeno istakao da Obama nije imao smetnje kao što su "masovno negativno izveštavanje o Trampu i lažne vesti o Rusiji".

Kako je naveo, rezultati ankete za Foks njuz pokazali su da je 28. decembra njegov rejting 2017. bio približno isti kao i rejting Baraka Obame kao predsednika 28. decembra 2009, a koji je tada uživao podršku 47 odsto ispitanika.

Prema rezultatima te ankete koju je za Foks njuz sproveo institut Rasmusen, Tramp uživa naklonost 46 odsto ispitanika, dok ga 53 odsto ispitanika ne podržava, prenosi portal Politiko u svom američkom izdanju. 

To je najviši zabeležen rezultat kad je reč o podršci građana Trampu, primećuje ovaj portal. 

Obamu je na kraju prve godine vlasti, kako je pokazalo istraživanje koje je sproveo isti institut, podržavalo 47 odsto ispitanika, a 52 mu nije pružilo podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading