Tramp ne odustaje od ideje: MIR SA RUSIMA?

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

30.12.2017

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da američki predsednik Donald Tramp još uvek nije odustao od želje da sa Rusijom normalizuje odnose.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp ne odustaje od izmirenja sa Rusima

Kako je rekao, takav zaključak doneo je na osnovu razgovora koji američki predsednik ima sa liderom Rusije Vladimirom Putinom.

Istovremeno, Moskva je i dalje zainteresovana da sarađuje sa Vašingtonom upkros neprijateljskoj strategiji bezbednosti SAD, istakao je.

- Takav koncept izaziva žaljenje u kontekstu rusko-američkih odnosa. Primećujemo mnoge stavke u strategiji koje bi mogle da nanesu štetu, ali uprkos tome mi smo spremni da sarađujemo i da stvaramo bolje odnose sa Amerikom - naveo je Antonov.

Ruski ambasador se osvrnuo i na pitanje konfiskovane diplomatske imovine naglasivši da će Rusija insistirati na tome da se rad generalnog konzulata Rusije u San Francisku obnovi.

On je ocenio i da je odluka američkih vlasti da se imovina konfiskuje neprihvatljiva, te će se Moskva svim snagama boriti da se te zgrade vrate u posed Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading