Uhapšenim demonstrantima SMRTNA KAZNA ZBOG RATA PROTIV BOGA

Autor: Tanjug

Svet

02.01.2018

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik iranskog Revolucionarnog suda Musa Gazanfarabadi upozorio je danas da bi uhapšeni demonstranti mogli da se suoče sa smrtnom kaznom kada se nađu pred sudom, navodi iranska poluzvanična novinska agencija Tasnim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iranske demonstrancije

- Očigledno, jedna od optužbi za koje bi oni mogli da se terete može biti Moharebeh - rekao je on danas, navodi Tasnim.

AP objašnjava da Moharebeh znači rat protiv Boga, što je prestup za koji je u Iranu predviđena smrtna kazna.

Gazanfarabadi je, takođe, rekao da će neki demonstrati uskoro biti izvedeni pred sud po optužbama za delovanje protiv nacionalne bezbednosti i oštećenje javnih objekata, istakavši da je učešće na skupovima koje nije odobrilo iransko Ministarstvo unutrašnjih poslova - nezakonito.

Inače, iranski Revolucionarni sud nadležan je za slučajeve koji podrazumevaju optužbe za pokušaje svrgavanja vlade, napominje američka agencija.

Još jedna poluzvanična iranska novinska agencija, ILNA, javlja danas da je u protekla tri dana tokom protesta u Teheranu uhapšeno 450 ljudi, a pri tom se poziva na Alija Asgara Naserbahta, zamenika guvernera Teherana zaduženog za bezbednost.

Naserbaht je, kako navodi LNA, rekao da je 200 demonstranata uhapšeno u subotu, 150 u nedelju, a 100 u ponedeljak.

Demonstracije su počele u četvrtak u gradu Mašhadu - prvobitno kao protest zbog pogoršanja životnog standarda, poskupljenja i korupcije, ali su prerasle u antivladine proteste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading