"OVO JE PRAVA ISTINA O PUTINOVOM ZDRAVLJU"! Američki obaveštajci objavili izveštaj, reagovao i Savet za nacionalnu bezbednost SAD!

Autor: Republika

Svet

04.06.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Njuzvik objavio je izveštaj obaveštajnih krugova u SAD, što je izazvalo salve reakcija, kako iz te zemlje, tako i iz Rusije.

"OVO JE PRAVA ISTINA O PUTINOVOM ZDRAVLJU"! Američki obaveštajci objavili izveštaj, reagovao i Savet za nacionalnu bezbednost SAD!

Foto: Tanjug/AP

Ne prestaju spekulacije o stanju Vladimira Putina

Uticajni američki list Njuzvik objavio je izveštaj koji su, kako se tvrdi, sastavili američki obaveštajci, a u kom se otkriva mnogo detalja o zdravstvenom stanju ruskog predsednika Vladimira Putina, što je izazvalo salve reakcija širom sveta, podstakavši i Savet za nacionalnu bezbednost SAD da se oglasi. 

U izveštaju se, naime, navodi kako je Putin u veoma teškom stanju i da je u aprilu prošao kroz seriju tretmana kako bi se izborio sa uznaprelovalom bolešću. Takođe, u dokumentu u koji su uvid imali Njuzvikovi novinari, ističe se da je ruski lider u jednom trenutku izbegao pokušaj atentata.    

- Ruski predsednik Vladimir Putin podvrgnut je lečenju uznapredovalog raka u aprilu i preživeo je pokušaj ubistva u martu - preneo je Njuzvik u četvrtak, pozivajući se na američke obaveštajne zvaničnike.

U izveštaju se navodi da procene američkih obaveštajnih službi pokazuju da je ruski lider bolestan, izolovan i sve više paranoičan, što čini njegov kurs u Ukrajini nepredvidivim. Zbog takvog sadržaja koji je objavljen u trenutku izuzetno napetih međunarodnih odnosa zbog krvoprolića na tlu bivše republike SSSR, reagovao je Savet za nacionalnu bezbednost SAD koji je negirao postojanje bilo kakvog takvog izveštaja. 

- Obaveštajni podaci o Putinovom statusu su nejasni zbog njegove izolacije od trenutka nakon što je naredio invaziju na Ukrajinu - rekli su zvaničnici Saveta, upozoravajući da je u ovom trenutnu opasno prebrzo donositi bilo kakve zaključke ili predviđati smrt ruskog predsednika.

I pored toga, u američkim krugovima je mnogo onih koji veruju da se Putinu, na ovaj ili na onaj način, bliži kraj. 

- Postoje zvaničnici koji pokupavaju da se domognu vlasti u Kremlju, osećajući da se Putinu bliži kraj - rekao je jedan neimenovani funkcioner američke administracije za The Times od Israel, pri čemu se citira i jedan deo navodnog izveštaja američkih obaveštajaca.

- Pokušaj atentata na lidera Rusije bio je ruska zavera koju je razotkrilo obezbeđenje Kremlja - navodi se u izveštaju, bez davanja dodatnih detalja.

 

 


Dalje se navodi da su CIA i obaveštajne agencije drugih zemalja došle do informacija o nezadovoljstvu u ruskim ministarstvima bezbednosti i da neke ruske diplomate žele da prebegnu u zapadne zemlje.

 

 

- Putin je delovao slabašno tokom nekih javnih nastupa poslednjih meseci. Jedan od zvaničnika američkih obaveštajnih službi rekao je da oslabljeni Putin ima manju moć nad svojim podređenima i da može biti manje u stanju da naredi upotrebu nuklearnog oružja čak i ako bi to rešio da učini - navodi se u tekstu Njuzvika. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov je negirao spekulacije o Putinovom zdravlju 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je sve glasine o tome da je Putin bolestan. Uprkos tome, mediji, posebno oni sa tla Britanije, ne pristaju da objavljuju vesti kako je ruski predsednik na izmaku snaga i da u prilog tome ide i činjenica da njegov rat u Ukrajini nije išao tokom kakvom se on nadao. 

Tako je britanski San i danas objavio komentar u kom se ističe da je Putin nameravao da invazija traje 100 sati, ali da mu se taj plan izjalovio i da je krvoproliće zapravo prešlo 100 dana. 

- Putin je očigledno namevarao da ponovi akciju koju su tokom Prvog zalivskog rata izveli zapadni saveznici kada su porazile Irak za samo 100 sati. Ta operacija, koju je naredio nekadašnji američki predsednik Džordž Buš kako bi oterao bivšeg iračkog lidera Sadama Huseina iz Kuvajta, ostala je zabeležena u istoriji kao jedna od najuspešnijih, pa je ruski moćnik očigledno pokušao da joj parira - istakao je Sanov komentator Majkl Klark naglašavajući kako se plan očigledno izjalovio. 

Osim toga, isti portal objavio je tekst u kom se navodi da je nezadovoljstvo u Kremlju toliko da bi Putina lako mogao da smakne neko od njegovih najbližih saradnika, a da se to zatim zataška kao iznenadni srčani udar. 

 


Podsetimo, ruska invazija na Ukrajinu juče je ušla u 100. dan, a ruske snage su napadale region Donbasa u svom pokušaju da zauzmu istok zemlje.

 

Predsednik bivše republike SSSR, Volodimir Zelenski, priznao je u sredu da Rusija kontroliše oko 20 odsto ukrajinske teritorije, uključujući Krim i delove Donbasa zaplenjene 2014.

Republika

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Volodimir Zelenski i Vladimir Putin 

Nakon što su potisnute iz okoline glavnog grada, Putinove trupe su se usredsredile na zauzimanje istočne Ukrajine, što je izazvalo strašna upozorenja da bi rat mogao da se oduži. Takođe, rečeno je kako svakodnevno gine po najmanje 100 ukrajinskih vojnika, ali i da su gubici Rusije takođe ekstremno veliki. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Boban

04.06.2022 15:44

Posle hladnog rata i pada SSSRa amerikanci su objavili pobedu i sve ozbiljne politicare, analiticare, institute koji su se zanimali Rusijom su jednostavno otpustili i prekinuli investirovati. Sada nemaju nijednog ozbiljnog analiticara koji zna pravo stanje stvari u Rusiji, tako da naslusacemo se gluposti jos dugo, dugo! I veoma bitna stvar, Rusija nije Putin, a Ruski narod je preziveo diktaturu zapada 90ih godina, tako da ne ocekujte ni posle Putina promenu politike, samo jos jaci otpor

Odgovori 21 4
Novi Sad

04.06.2022 16:10

A vi očigledno želite da je VVP bolestan i da bude ubijen... kao ovo je istina o Putinovom zdravlja.

Odgovori 10 3
Zoki

04.06.2022 16:32

A zašto amerikanci ne povedu računa o njihovom izgubljenom predsednika ine ostave pravog čoveka nameru 😡😡😡😡😡😡

Odgovori 20 2
gospodin

04.06.2022 18:27

kako je moguce da amerikanci sve znaju ,a bajden nebormalan se rukuje sa vazduhom i nista mu nije...

Odgovori 24 3