"OVAJ ČOVEK JE BOLESTAN, ALI STVARNO"!

Autor:

Svet

10.01.2018

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Amerike Donald Tramp (71) pati od ozbiljnih psihičkih problema i drugih bolesti, tvrdi američki novinar Majkl Vulf u knjizi "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" o kojoj se danima razglaba u američkoj javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Udaraju ga bez pardona: Donald Tramp

Vulf svoje tvrdnje zasniva na ispovestima savetnika u Beloj kući na osnovu kojih je postavio niz dijagnoza.

- Tramp nikako ne može da bude na funkciji predsednika. Neodgovorno je što američki kabinet nije postavio pitanje njegovih mentalnih sposobnosti. Čovek ne može da sastavi dve povezane rečenice. Potpuno je odsutan. Ne može da zadrži pažnju na jednoj osobi, temi... - tvrdi Majkl Vulf.

Kako bi demantovao zahteve za smenom, Tramp je sa republikanskim i demokratskim kongresmenima održao u Beloj kući sastanak koji je trajao 55 minuta. Taj događaj su sve vreme pratili novinari iako to nije praksa, kako bi republikanac svima dokazao da nije dementan. On je iskoristio priliku i da kaže da bi na izborima sigurno potukao voditeljku Opru Vinfri, koja je viđena za kandidatkinju.

Medicinski stručnjaci, međutim, traže lekarsku procenu Trampovog psihičkog i fizičkog stanja, a njegov godišnji pregled je zakazan za sutra u zdravstvenom centru Volter Rid.

Od ovih bolesti pati Tramp

Demencija

Prve znake demencije šefa Bele kuće eksperti su prepoznali na konferenciji predstavljanja nacionalne strategije SAD kad je pogled prikovao za jednu tačku, a čašu vode uzeo sa obe ruke. Objašnjeno je da je Tramp time želeo da sakrije da mu se tresu šake. Interesantno je da se često poredio sa prethodnikom Ronaldom Reganom, koji je patio od demencije. Ta bolest, inače, podrazumeva pogoršanje intelektualnih sposobnosti, a najistaknutiji simptom su teškoće u pamćenju, posebno nedavnih događaja. Vulf navodi u knjizi da Tramp ne može da se seti ni imena prijatelja.

Foto: Tanjug/AP

Disleksija

Američki novinar u svojoj knjizi obrađuje i Trampove probleme sa čitanjem i pisanjem.

Vulfu su ljudi bliski lideru SAD ispričali da on disleksiju prikriva improvizacijom i spontanošću.

Taj poremećaj sposobnosti čitanja i pisanja, uprkos normalnoj inteligenciji, dobrom vidu i sluhu, kao i adekvatnoj motivaciji, saradnici su prepoznali u tome što republikanac retko čita opširne izveštaje koje mu dostavljaju i traži od njih da mu prepričaju sadržaj.

Foto: Tanjug/AP

Maligna narcisoidnost

Podstaknuti Vulfovim delom i opisima svakodnevnog funkcionisanja šefa Bele kuće američki psihijatri su se ponovo pozabavili njegovim mentalnim stanjem.

Oni su podsetili javnost na svojevremenu tvrdnju psihoterapeuta Džona D. Gartnera, predavača na baltimorskom univerzitetu "Džons Hopkins", da Tramp boluje od malignog narcizma. Gartner je izjavio da ima sve simptome "grandioznosti, sadizma, agresije, paranoje, impulsivnosti i hiperosetljivosti na kritiku".

Foto: Tanjug/AP

Poremećaj pažnje

Glavna tema moje knjige je to što Tramp nije bio pripremljen za ulogu predsednika jer je on čovek koji ne sluša nikoga, ne čita ništa i ima ekstremno nizak nivo pažnje i koncentracije. Njegova zaboravnost uzima maha. Ponavlja iste priče od reči do reči i po 10 minuta. Donaldov otac Fred oboleo je u devetoj deceniji života od Alchajmera - podvukao je u svom književnom delu Majkl Vulf.

Evo šta su republikanci rekli za američkog lidera
- "Lakrdijaš" - Džeb Buš, guverner Floride
- "Ludak" - Bobi Džindal, bivši guverner Luizijane
- "Karcinom" - Rik Peri, državni sekretar energetike

- "Idiot" - Herbert R. Mekmaster, savetnik za nacionalnu bezbednost

- "Poremećeni um" - Piter Vehner, političar
- "Patološki lažljivac" - Ted Kruz, senator
- "Prevarant" - Mit Romni, bivši guverner Masačusetsa
- "Rasista" - Pol Rajan, predsednik Kongresa
- "Magarac" - Lindsi Grejam, senator

- "Je*eni moron" - Reks Tilerson, državni sekretar SAD

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading