HOROR U RUSIJI: Učenik sekirom udarao decu, pa zapalio školu!

Autor: Tanjug

Svet

19.01.2018

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu u školi u selu Sosnovi Bor u ruskoj republici Burjatiji jutros je ranjeno šestoro dece i žena.

Učenik ranio đake sekirom u Rusiji/Foto: Ilustracija

Učenik devetog razreda napao je učenike sedmog iz još uvek nepoznatih razloga. Napadač je ubrzo uhapšen, potvrđeno je iz regionalne policije.

Istražitelji su saopštili da je tinejdžer koji je napao đake sekirom delovao samostalno i da se nalazi u bolnici pošto je pokušao samoubistvo, prenosi TASS. Krivična istraga protiv napadača je pokrenuta zbog, kako je navedeno u saopštenju policije, pokušaja ubistva dvoje ili više maloletnika.

- Ranjeno je sedmoro osoba - šestoro dece i žena - kazao je ruskoj agenciji šef Regionalnog centra lekarsku pomoć u vanrednim situacijama Burjatije Vjaćeslav Timkin.

Sputnjik navodi da je povređena žena učiteljica u školi. Navodi se da je, prema prvobitnim informacijama, učenik 9. razreda te škole napao đake sekirom i potom zapalio školu uz pomoć zapaljene boce.

Požar je ugašen, a 500 osoba je evakuisano iz škole. U samom požaru niko nije povređen, prenose ruski mediji.

 

 

- Prema istrazi, utvrđeno je da je napadač delovao samostalno. On je pritvoren i trenutno se nalazi u bolnici, pošto je pokušao samoubistvo - rekla je zvanična predstavnica Istražnih komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading