NE ZANOSITE SE DA SU RUSI INFERIORNI! Šokantno priznanje ukrajinskog generala: FRUSTRIRA ME PODCENJIVANJE NEPRIJATELJA!

Autor:

Svet

21.11.2022

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zamenik komadanta Oružanih snaga Ukrajine upozorio je zvanični Kijev da se ne zavarava da su Rusi inferiorni na bojnom polju, prenose ruski mediji i Telegram kanali.

NE ZANOSITE SE DA SU RUSI INFERIORNI! Šokantno priznanje ukrajinskog generala: FRUSTRIRA ME PODCENJIVANJE NEPRIJATELJA!

Foto: Tanjug/AP

Na krilima ulaska u Herson, zvanični Kijev i predsednik Volodimir Zelenski upali su u euforiju da je Rusija pred porazom, što bi moglo da im se obije o glavu.

Na to je upozorio Sergej Krivonos, bivši zamenik komadanta Oružanih snaga Ukrajine, koji je na Telegramu napisao da ga frustrira "zabluda da je Rusija nesposobna da vodi ofanzivne operacije".

Republika

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

- Veoma me nervira što se stalno ističe neka apsolutna inferiornost Rusa u pogledu njihove sposobnosti da napadaju i ratuju. Potcenjivanje neprijatelja skupo košta naše Ukrajince. Svaki neprijatelj, bez obzira na nacionalnost, mora se shvatiti ozbiljno - rekao je general.

On je podsetio da je Ruska Federacija nedavno završilka mobilizaciju 300.000 regtuta.

- Čak i da od ovih 300.000 ostane 50-80 hiljada zbog veštačke vojne selekcije, to će već biti ratnici spremni za borbu - dodao je Krivonos.

Da stanje na frontu nije bajno po ukrajinsku stranu kako se predstavlja u Zapadnim obelodanio je u ukrajinski kanal Rezident koji je pozivajući se na neimenovanog izvora saopštio da je ukrajinski general Valerij Zalužni obavestio predsednika Volodimira Zelenskog o teškoćama na frontu, prevashodno izazvanim vremenskim uslovima.

Republika

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

- Operativna pauza može da se oduži 3-4 nedelje. Trenutno su moguće samo lokalne operacije uz upotrebu mobilnih grupa - navodi se.

Sa druge strane, predsednik Komiteta Saveta Ruske Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarevkaže da Kijev nema ni silu ni resurse da napadne Krim, kako je to bilo najavljeno nakon što je Ukrajina povratila Herson.

- Ukrajina nema ni resurse, ni vojnu snagu, ni podršku Krimljana za obećanu ofanzivu na poluostrvo. Zapad takođe neće uložiti realne napore da pomogne Ukrajini u ovoj avanturi. Stoga kijevske vlasti neće ići dalje od "najava" - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading