(VIDEO) SKANDAL U SOČIJU: Sirijska opozicija prekinula govor Sergeja Lavrova

Autor: informer.rs, Republika

Svet

30.01.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govor ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na sirijskom mirovnom kongresu u Sočiju prekinuli su neki delegati, ustajući i optužujući zvaničnu Moskvu za ubistva civila u njenim vazdušnim napadima u Siriji.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

Incident je, kako javlja Rojters, prenela ruska državna televizija, a na snimku se vide dvojica pripadnika obezbeđenja kako prilaze muškarcu u publici i pokazuju mu da treba da sedne i smiri se.

Drugi delegati na konferenciji u Sočiju potom su ustali i počeli da uzvikuju u znak podrške Rusiji, rekao je Rojtersov sagovornik koji je bio prisutan u sali.

Lavrov je delegate zamolio da mu dozvole da završi govor navodeći da će i oni imati svoje vreme za reč u toku dana, navodi britanska agencija.

Kako prenosi Tas, Lavrov je poručio da je zvanična Moskva zahvalna Teheranu, Ankari i Ujedinjenim nacijama za njihove napore da pripreme Kongres o sirijskom nacionalnom dijalogu u Sočiju.

- Voleo bih da izrazim iskrenu zahvalnost našim kolegama u Iranu, Turskoj i Ujedinjenim nacijama na zajedničkom radu u pripremi ovog kongresa - rekao je Lavrov na ceremoniji otvaranja Kongresa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading