Haradinaj povukao podršku ukidanju Suda za zločine OVK i dobio vizu SAD!

Autor: Tanjug

Svet

02.02.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon britanske, kosovski premijer Ramuš Haradinaj dobio je i američku vizu, iako je krajem decembra njegov zahtev bio odbijen zbog čega nije putovao u Ajovu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

Ambasada SAD u Prištini je Haradinaju odobrila zahtev za vizu nakon što je Haradinaj odustao od podrške ukidanju Specijalnog suda za procesuiranje zločina koje su pripadnici OVK počinili na Kosovu tokom poslednjeg rata, preneo je portal Gazeta ekspres.

Haradinaj je podršku inicijativi za ukidanje Specijalnog suda povukao pod pritiskom ambasadora zemalja Kvinte, posebno američko ambasadora Grega Delavija.

Delavi je svom u poslednjem upozorenju upućenom Haradinaju, predsedniku Hašimu Tačiju i predsedniku parlamenta Kadri Veseljiju, poručio da će se u suprotnom oni suočiti sa ozbiljnim posledicama.

Od podrške inicijativi za ukidanje Specijalnog suda najpre je odustao Veselji, koji je kao predsednik parlamenta tu inicijativu prosledio Haradinajevoj vladi na mišljenje.

Iako je Haradinaj ranije rekao da će inicijativa u kosovskoj vladi biti razmatrana u redovnoj proceduri, nije bilo zvaničnih informacija da se to i dogodilo.

Ipak, Haradinaj se juče oglasio rekavši da Specijalni sud neće biti ukinut.

Haradinaju je američka viza najpre odbijena u decembru kada je trebalo da putuje u Ajovu.

Kako su ranje preneli prištinski mediji Haradinaj, Tači i Veselji su dobili poziv da prisustvuju tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu i sada više nema prepreka da se tom pozivu i odazovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading