(VIDEO) DRAMA U ITALIJI: Manijak pucao na prolaznike, ima povređenih!

Autor: Republika / Tanjug

Svet

03.02.2018

12:29 >> 15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest osoba je danas povređeno kada je muškarac pucao na prolaznike u gradu Mačerata u centralnoj Italiji, javili su lokalni mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Migranti ranjeni u napadu u Italiji

Nekoliko medija je javilo da su pucnji ispaljeni iz crnog "alfa romea" koji je prošao kroz centar. 

Državna televizija RAI prenela je da se činilo da je napadač ciljao u crnce na ulici i da su povređena najmanje četiri migranta iz Afrike.

Policija je uhapsila napadača, ali se istražuje da li je imao saučesnika, javlja BBC.

 

 

- Naoružani čovek je u gradu. Tražili smo školama da drže decu unutra do daljnjeg. Ne preporučujemo da roditelji idu po njih do daljnjeg - naveo je na Fejsbuku gradonačelnik Romano Karanćini tokom potrage za napadačem.

Karančini je kasnije saopštio je da je u današnjoj pucnjavi u tom italijanskom gradu ranjeno šet afričkih migranata, od kojih jedna osoba ima povrede opasne po život, a visoka zvaničnica Demokratske partije (PD) Debora Serakjani objavila je da uhapšeni napadač tokom napada na prolaznike pucao i lokalno sedište te stranke u Mačerati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napadač odmah uhapšen

- Ludak koji je pucao na nenaoružane građane i sedište PD član je Severne lige koji je bio njihov kandidat na opštinskim izborima 2017. godine - navela je Serakjanijeva, predsednica regiona Friuli-Venecija Ðulija i zamenica generalnog sekretara PD i bivšeg premijera Italije Matea Rencija, prenosi Ansa.

Gradonačelnik Karančini kazao je televizijskoj stanici "Skaj TG24" da je ranjeno pet muškaraca i jedna žena, prenosi AP.

Navodi se da napadač, 28-godišnji Italijan, nije imao krivični dosije, kao i da motiv pucnjave za sada nije poznat, ali da se ona desila samo nekoliko dana nakon što je u Mačerati pronađeno raskomadano telo italijanske tinejdžerke od 18 godina, sakriveno u dva kofera, za čije ubistvo je osumnjičen nigerijski imigrant.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jedna žrtva u teškom stanju

AP navodi da je Karančini potvrdio da su sve žrtve pucnjave bili crne puti.

- Blizina ova dva događaja čini da pomislite da postoji veza  - rekao je gradonačelnik.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading