UN UPOZORAVA: Svet i dalje nije bezbedan od džihadista!

Autor: Tanjug

Svet

07.02.2018

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci Ujedinjenih nacija smatraju da ekstremisti terorističke grupe, takozvane Islamske države, i dalje predstavljaju veliku i rastuću pretnju širom sveta, uprkos njihovom nedavnom porazu u Iraku, Siriji i na Filipinima.

Džihadisti i dalje pretnja po ceo svet

U izveštaju dostavljenom Savetu bezbednosti UN, stručnjaci navode da se IS više ne fokusira na osvajanje i zadržavanje teritorije, ali i dalje podržava napade, prenosi AP.

Prema mišljenju stručnjaka, IS je sada organizovana kao globalna mreža, sa umanjenom operativnom kontrolom nad saveznicima, a postoje navodi da pojedini pripadnici terorističke grupe sarađuju sa mrežom Al Kaide kako bi imali međusobnu podršku za napade.

Zaključak stručnjaka je da borba protiv ekstremista IS ulazi u novu fazu i da će glavni fokus biti na "manje vidljivoj mreži pojedinaca i ćelija, koji deluju sa određenim stepenom autonomije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading