KONAČNO USNIMLJEN VOLVERIN: Poslednji put ova životinja je viđena pre 54 godine! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.04.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njeno ime nosi vodeći junak Marvelovih stripova.

KONAČNO USNIMLJEN VOLVERIN: Poslednji put ova životinja je viđena pre 54 godine! (VIDEO)

Foto: Facebook/Oregon Department of Fish and Wildlife

Nakon 56 godina kada je poslednji put viđena, kretanje preko auto-puta životinje zvane volverin zabeležila je kamera u Oregonu.

Ne, nije reč o jednom od omiljenih Marvelovih strip junaka, već se radi o životinji koja je u našem narodu poznatija kao žderavac. Ovu "živuljku" videlo je osoblje ODFV Deschutes Distrikta i potvrdilo njene tragove u blizini lokacije na kojoj je usnimljena i to na dan kad je uočena u snimku.

Vulverin je primećen duž reke Kolumbija na ostrvu Mekgvajer 20. marta i ponovo nekoliko dana kasnije u Damasku, Oregon Sitiju i Koltonu. Na osnovu vremena, lokacija verifikovanih viđenja i putanje putovanja, moguće je da su ova viđenja istog pojedinačnog vukodlaka, iako se to ne može potvrditi.

 

 

Rasteranje na velike udaljenosti ili „istraživački” pokreti nisu nepravilni za vulverina u ovo doba godine. Na osnovu lokacije, ova životinja se verovatno pomerala u novo područje gde može da preživi i nadamo se da se razmnožava.

Volverini trebaju stanište na visokoj nadmorskoj visini (alpske oblasti sa gustim snežnim pokrivačem), ali mladi volverini se često pomeraju na velikoj razdaljenosti da bi uspostavili novu teritoriju.

Šta je toliko značajno u ovim viđenjima?

Prvo viđenje duž reke Kolumbija prošlog meseca bilo je prvi potvrđeni izveštaj o vulverinu izvan planine Valova u više od 30 godina.

Poslednji dokumentovani vulverin u Centralnim kaskadama ubio je lovac 1969. u blizini planine Broken Top. Volverine je sada navedena kao vrsta ugrožena državom u Oregonu i nije dozvoljen lov ili njegovo hvatanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading