OVO JE MLADIĆ KOJI JE MASAKRIRAO UČENIKE NA FLORIDI!

Autor: jutarnji.hr

Svet

15.02.2018

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O Nikolasu de Hesusu Kruzu, koji je ubio najmanje 17 osoba u srednjoj školi Stounmen Daglas na Floridi, od ranije se znalo da je nasilan i opsednut oružjem.

Foto: facebook.com/Power 98.3
Nikolasu de Hesusu Kruzu

Rođen je u septembru 1998, sa starijim bratom Zakarijem je jedno vreme bio u usvojiteljskoj porodici, ali poočim im je umro pre nekoliko godina, nakon čega su navodno vraćeni majci Lindi, koja je navodno preminula prošle godine. Majka je, prema navodima njihovih nekadašnjih suseda, često zvala policiju jer su obojica bila problematičnog ponašanja.

Nikolas se nakon izbacivanja iz škole u kojoj je počinio masakr upisao u drugu srednju školu, a uzdržavao se radeći u jednoj prodavnici u kojoj kažu da je bio uzoran radnik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Navodno je prošao i vojnu obuku, saznaje se od izvora u Pentagonu koji ne navode pojedinosti. Iz bezbednosnih se izvora takođe saznaje da je poluautomatsku pušku kojom je izveo masakr kupio legalno pa je za nju imao dozvolu.

Njegova opsednutost oružjem bila je vidljiva i pre izbacivanja iz škole, a da je reč o potencijalno opasnom mladiću moglo se nazreti iz njegovih brojnih objava na društvenim mrežama, na kojima se fotografisao s raznim komadima vatrenog oružja i noževa.

Takođe se i često svađao sa ljudima preko Instagrama, a ismevao je muslimane.

- Sve što objavljuje je uglavnom o oružju - rekao je jedan učenik škole Stounmen Daglas.

Nakon što je objavljen identitet osumnjičenog, njegovi profili na društvenim mrežama su ugašeni.

Šerif okruga Brauard Skot Izrael u izjavi novinarima je sve te objave ocenio 'alarmantnima' i rekao je da istražitelji detaljno češljaju sve profile u potrazi za dodatnim tragovima i dokazima, prenosi blic.rs.

Jedan učenik koji je Nikolasa poznavao za televizijsku mrežu WSVN-7 rekao je da zna kako je posedovao oružje i da je govorio kako će ga i upotrebiti.

- Pucao je jednom prilikom iz puške, izgledao je kao opijen - rekao je učenik.

- Svi su se u školi šalili da će, ako ikada dođe do ovakve situacije kod nas, Kruz biti taj koji će pucati. Mnogi su to govorili. Na kraju, svi su to i predvideli - kaže drugi učenik čiji identitet nije otkriven, ističući da je Kruz dobro poznavao teren i bezbednosnu proceduru koja je na snazi u školi u slučaju pucnjave.

Pucnjava u Parklandu jedna je od najgorih u Sjedinjenim Državama u zadnjih 25 godina i osamnaesta u školi ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading