PREZADUŽEN: Najpoznatiji kuvar duguje 80 MILIONA EVRA!

Autor: Republika

Svet

16.02.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Džejmi Oliver našao se pred ozbiljnom finansijskom krizom, a lanac restorana koji ima trenutno je u dugu čak 80 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejmi Oliver

Kako navode britanski mediji, Džejmi osoblju duguje više od dva miliona evra, a prošle godine je poslovao sa gubitkom od 11 miliona evra.

Osim nekoliko miliona za "razna" dugovanja, on duguje još 47 miliona poreskoj upravi, vlasnicima prostora i dobavljačima. Takođe tu je i tričavih 30 miliona evra koje Džejmi duguje kreditorima.

Oliver je objavio da zatvara čak 12 restorana u Velikoj Britaniji, zvanično, zbog rekonstrukcije kompanije.

Slavni kuvar poseduje 25 restorana u Velikoj Britaniji i 28 u Americi. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 169 miliona evra.

Inače, finansijski stručnjaci su već ranije predvideli da će Džejmi doživeti ovakav krah. Loše investicije, neatraktivne lokacije i visoki troškovi, presudili su njegovim restoranima i pored zvučnog imena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading