(VIDEO) VAMPIRICA: I od najmanjeg izlaganja suncu ovoj ženi izbija JEZIVA PROMENA NA TELU

Autor:

Svet

02.03.2018

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lizi Tenei (22) ima redak sindrom nazvan kseroderma pigmentosum (xeroderma pigmentosum), što znači da može da dobije ozbiljne opekotine nakon najmanjeg izlaganja suncu. Do sada je operisala kožni karcinom 43 puta. Uprkos rome što ima simptome otkako je bila beba, lekari su joj konstantovali ovo stanje tek kada je imala 12 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Navikla se da je čudno gledaju

Ona je prinuđena da nosi pčelarsku kapu svaki put kada izađe napolje, a svoju kuću i auto je zaštitila posebnim mrežama za sunce. Njen život zavisi od merača koji meri sunčeve UV zrake.

Lizi se svaki dan suočava sa okrutnim komentarima stranaca, pogotovo ako je prvi put vide tako "čudno" obučenu.

- Navikla sam da ljudi kažu: "Zašto ta devojka ima torbu na glavi?", "Hej, ti si pčelar?", ‚‚Hej, vi ste iz Aerospejsa-a", i to baš svaki put kada me vide.  Ako sam na suncu 5 minuta, dobiću teži rak kože. - kaže Lizi, opisujući svoje stanje.

- UV zraci i dalje prolaze kroz oblake, čak i ako je stvarno, stvarno oblačno, a još i tad moram da nosim zaštitu kako bih bila sigurna da neću biti spaljena.- kaže Lizi.

- Moram da nosim rukavice i kapu, dugačke rukave i dugačke pantalone, a ja isto tako i zaštitne naočare. Imam zaštitni film na kućnim prozorima na prozorima automobila, a ako moram da idem negde sa prijateljima, moram sve to da nosim sa sobom. Potreban mi je i merač za UV zrake, i to svugde gde idem da bih mogla da izmerim svetlo - kaže Lizi.

U posebno sunčanim danima, UV nivoi mogu da dosegnu vrednost 1.700, u oblačnom danu mogu da dosegnu vrhunac od 300 do 400. Lizi izlazi smo kada su nivoi od 10 do 20.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading